Sveznalice Banja Luka

Savremeni način života roditeljima nameće potrebu za dodatnom brigom o djetetu mlađeg školskog uzrasta. Nezavisni boravak kod kuce često izlaže dijete mnogim opasnostima, a strah i briga roditelja za dijete tokom radnog dana, odlazak i dolazak iz škole , nameće potrebu za produženim boravkom.

Produženi boravak je program privatne Predškolske ustanove “Sveznalice” u Banjaluci koja omogucava djeci uzrasta od 6 do 10 godina, da prije ili poslije nastave, provedu konstruktivno vrijeme uz poseban obrazovni program kreiran u skladu sa pedagoškim i psihološkim principima obrazovanja.

Uslovi za boravak djece ranog osnovnoškolskog uzrasta su u potpunosti osigurani uz stručni tim (ucitelji/vaspitači).

U okviru produženog boravka “Sveznalice” stručni tim preuzima obavezu brige o djeci odvođenjem u školu, preuzimanjem nakon nastave i ponovno dovođenje u boravak, uz osiguranu ishranu (doručak, ručak, užina) i podršku u izradi zadaće i savladavanja nastavnog sadržaja.

Neki od posebnih ciljeva produženog boravka “Sveznalice” su razvoj životnih vještina i vrijednosti, te razvoj psihomotornih sposobnosti djece. Nakon rješavanja školskih obaveza, izrade zadaće, slobodno vrijeme se organizuje u obliku radioničkog rada s djecom ili prema individualnim afinitetima svakog djeteta.

Privatni produženi boravak “Sveznalice” na adresi Stepe Stepanovica 185A jer je posebno organizovan za potrebe školske djece koja su učenici O.Š. “Branko Radičević” u Banjaluci.

A tokom ljetnog i zimskog raspusta otvoreni smo za boravak djece iz drugih škola.